Fejléc

A versenyről

Nevezési határidő:
2020.szeptember 21. (hétfő) 20:00
Nevezési pontok
Zárt zsűrizés:
2020. szeptember 22.
Eredményhirdetés:
2020. szeptember 27.
Versenyszabályzat letöltése
Nevezési lap letöltése
find us on facebook

A versenyről

Nevezési határidő:
2020. szeptember 21. (hétfő) 20:00
Nevezési pontok
Zárt zsűrizés:
2020. szeptember 22.
Eredményhirdetés:
2020. szeptember 27.
Versenyszabályzat letöltése
Nevezési lap letöltése


Az egyesület céljai

1. A pálinkafőzés magyarországi hagyományainak, értékeinek megőrzése, folyamatos ápolása az Európai Unió jogrendjével és a Magyar Pálinkatörvénnyel összhangban, annak elősegítése, hogy a pálinkafőzés hosszú távon megőrizze a benne rejlő értékeket.

2. Országos, regionális és határon átnyúló pálinka és párlatversenyek, szakmai találkozók szervezése, lebonyolítása.

3. A pálinkafőzés, valamint a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése az egyesület, valamint a vele együttműködő szervezetek, önkormányzatok által megrendezésre kerülő szakmai, vagy gasztronómiai rendezvények, előadások és tanfolyamok kapcsán.

4. Támogatjuk az otthon, illetve bérfőzdében készült pálinkafőzést, és minden olyan tradicionális pálinkakészítő eljárások értékeinek bemutatását, oktatását, hirdetését, mellyel kiaknázható minden olyan idegenforgalmi, kereskedelmi és propaganda lehetőség, melyek hűen szolgálják az egyesület által megbecsült értékeket.

5. A minőségi pálinkakészítés érdekében a hagyományos eljárásokon túlmutató új, vagy a tradicionálistól eltérő technológiák kutatása és megismertetése.

Cél szerinti besorolása

kulturális és információs, kommunikációs tevékenység (pl. helyi tömegkommunikáció, művészeti tevékenység, kulturális örökség megőrzése, közgyűjtemény, kiadás, épített környezett védelme, népművészet, hagyományőrzés, közművelődés, kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása)